NL
  • Test header slider #1
  • Header foto mengtafel
  • Laurenskerk
  • Header foto meting zaal
  • Header foto theater
  • Header foto in witte kerk
  • Header foto pavillia by daylight
U bevindt zich hier:      Akoestiek

AKOESTIEK

Binnen het werkveld akoestiek houd ik me vooral bezig met complexe zalen en/of zalen waar muziek een belangrijke functie heeft.

Dit zijn onder andere restauraties of herinrichtingen van historische monumenten (religieus of cultureel erfgoed). Deze hebben vaak een combinatie van een complexe akoestiek, beperkingen vanwege de gebouw- of instrumentstatus en een gewenst (multifunctioneel) gebruik dat veel breder is dan voorheen. Juist in dit soort gebouwen is een garantie op de handhaving of correcte wijziging van de akoestiek extreem belangrijk. Ook is een perfecte afstemming van het geluidsysteem op de akoestiek van bovengemiddeld groot belang. Dit vraagt veel kennis en specifieke ervaring, die ik daarvoor graag inzet.

Andere type gebouwen waar ik veel bij betrokken ben zijn concertzalen, studio’s, theaterzalen,  bioscopen, clubs en evenementenlocaties alsmede grote publieke ruimten.

In totaal heb ik samen met mijn Nederlandse en Duitse collega’s ongeveer 5.000 zalen geadviseerd. Daarvan heb ik persoonlijk circa 1.500 zalen begeleid. Enige referenties treft u hier aan.

Daarnaast ben ik bezig met aanverwant onderzoek aan producten (zoals absorbers, diffusoren of luidsprekers).

Advies wordt in Nederland gegeven onder de naam Het GeluidBuro. Naast mijn specialisme zaal- en elektro-akoestiek ondersteunen mijn collega's van Het GeluidBuro ook op alle andere werkterreinen die met geluid te maken hebben. Buiten Nederland werk ik intensief samen met collega Lisa Skourtou MSc. van AcoustiQdesign uit Berlin (D).

Verder ben ik in het kader van integrale advisering rondom gebouwen deelnemer van het Kerkenplatform en de werkgroep ZaalTotaal.

           
logo